POLSKI ZWIĄZEK ZRZESZEŃ
HODOWCÓW I PRODUCENTÓW
DROBIU

ZARZĄD GŁÓWNY
www.pzzhipd.pl
pzzhipd@wp.pl

Aktualności

Szacowanie strat z powodu grypy ptaków

Szanowni Państwo, W załączeniu przesyłam pismo w sprawie Deklaracji dot. przychodów i kosztów w związku z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków.  Z wyrazami szacunku, Prof. dr hab. Marian Podstawka Dyrektor Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy … [ Czytaj więcej ... ]

Posiedzenie Rady FBZPR

W dniu 14 pażdziernika br. w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się posiedzenie Rady Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych, organizacji skupiającej 28 związków branżowych, w tym PZZHiPD. W spotkaniu uczestniczył Pan Minister Grzegorz Puda, wiceminister Pan Ryszard … [ Czytaj więcej ... ]

Promcja Mięsa Drobiowego podczas ,, Spotkania Motocykowego” cd.

W dniu 25 września br. odbyła się promocja mięsa drobiowego przygotowana przez PZZHiPD  podczas Spotkania Motocyklowego. O godzinie 11:00 na Placu Starego Rynku zjawiło się kilka tysięcy osób, głównie motocyklistów z całego kraju, którzy wykonali pokazowy przejazd na swoich maszynach, … [ Czytaj więcej ... ]

PROMOCJA MIĘSA DROBIOWEGO PODCZAS ,, SPOTKANIA MOTOCYKLOWEGO” w Płocku.

W dniu 25.09.2021 roku Polski Związek Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu zawitał do Płocka aby promować spożywanie mięsa drobiowego podczas imprezy plenerowej   ,, Spotkanie Motocyklowe.’’ Festyn w Płocku został zorganizowany po raz drugi - po raz pierwszy 2019r,  a w 2020 ze … [ Czytaj więcej ... ]

INFORMACJA

W dniu 28 września br. w Sejmie RP odbyło się posiedzenie połączonych Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Gospodarki i Rozwoju, celem rozpatrzenia rządowego projektu ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi. Posiedzenie … [ Czytaj więcej ... ]

Tłumaczenia

Indyki ras pierwotnych – tłumaczenie- kliknij

IPPE 2018 produkty-eksponaty – tłumaczenie- kliknij

Rozpoznanie płci- tłumaczenie – tłumaczenie – kliknij

5 lutego Sustainability Zrównowazenie – tłumaczenie – kliknij

grypa ptaków na świecie – kliknij

3 kwietnia Single vacine-tylko polski- kliknij

Processed soya – tłumaczenie- kliknij

16 marca co2 dla usypiania drobiu-polski – tłumaczenia- kliknij

23 kwietnia przyswajalnoś 1 do 1-tylko polski- kliknij

25 maja Inteligentne fermy- kliknij

29 Maja czerwone roztocze- kliknij

Izraelski start-up -tłumaczenie – kliknij

Drób z UE do RPA- kliknij

Cargil dobre wyniki- tłumaczenie- kliknij

4 czerwca Wskaźnik Collera- kliknij

Focus on tight meat – tłumaczenie- kliknij

Formaldehyd-pl-2 – tłumaczenie- kliknij

Chiny ponownie otworzyły rynek dla drobiu – tłumaczenie- kliknij

Antybiotyki w USA – tłumaczenie- kliknij

6 sierpnia Niemcy żądaja wzrostu cen – tłumaczenie – kliknij

29 sierpnia grypa ptaków – tłumaczenie- kliknij

1 sierpnia Wzrost drobiu w USA – tłumaczenie – kliknij

13 sierpnia pierze drobiu-polski- kliknij

jaja z wolnego wybiegu – polski – kliknij

ban egss in France- kliknij

Fipronil w jajach EN-PL- kliknij

Prezentacja o drobiu -zrzut i polski- kliknij

15 PAŹ Podwyższanie dobrostanu PL – tłumaczenie – kliknij

10 października-Światowa koalicja-PL – tłumaczenie – kliknij

10 paź SEA rosnące zainteresowania chowem bez klatek – tłumaczenie – kliknij

19 paź Intensywne gospodarstwa-Polski- tłumaczenie – kliknij

22 paź wstrząs ąświatowym handlu-pl- tłumaczenie- kliknij

24 Paź Rosyjskie jaja-polski- tłumaczenie – kliknij

Ovostar inwestuje w Polsce- tłumaczenie- kliknij

19-10-Brexit i indyki- tłumaczenie – kliknij

2 list poultry manure-dot. nawozu – tłumaczenie- kliknij

Cargill rozwija Blockchain-PL- tłumaczenie – kliknij

10 wrzesnia Carefur uruchamia program -polski – tłumaczenie – kliknij

14 list Tyson Foods-polski- tłumaczenie – kliknij

16 list Bryzylijski BRF-Polski- tłumaczenie- kliknij

16 list Roboty-Polski- tłumaczenie – kliknij

14 list UE Likwidacja luki -PL – tłumazcenie – kliknij

30 list Egg disinfection-polski – tłumaczenie – kliknij

3 grudnia Cargill-polski- tłumaczenie – kliknij

Prezentacja PL – nioski tłumaczenie – tłumaczenie- kliknij

prezentacja o jajach- tłumaczenie- kliknij

prezentacja o mięsie drobiowym 2018-pl- kliknij

Eksport z Ukrainy- kliknij

prognoza Rabobank-kliknij

MHP w Słowenii- kliknij

Rola jaj- kliknij

Zarządzanie kryzysem- kliknij

produkcja ekologiczna drobiu- kliknij

Kokcydiostatyki – tłumaczenie – kliknij

Burza w szklance wody – kliknij

Wzajemne uzupełnianie(1)- kliknij

Od paszy – kliknij

Promocja UE – kliknij

Rozwój sektora drobiowego w USA – - kliknij

Po BREXCIE -- kliknij

Produkcja drobiu w UE - kliknij

Uodpornienie na antybiotyki – kliknij

Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej  – kliknij

Jakie jest znaczenie kurcząt – kliknij

Brytyjskie fermy i antybiotyki- kliknij

McDonald’s i rynek drobiowy(1) – kliknij

Wolno rosnące brojlery- kliknij

Partnerzy z Halal- kliknij

Tekst z COPA-COGECA 1-7 – kliknij

Tekst z COPA-COGECA 8-16 – kliknij

Dalszy wzrost produkcji w UE- kliknij

Rolnicy obawiają się nowego rynku- kliknij

Wzrost zysków w Chinach- kliknij

Następuje odbudowa sektora drobiarskiego w Brazylii- kliknij

Rosnące obawy producentów jaj -kliknij

W USA obniżono stosowanie antybiotyków- kliknij

soja europejska ma swoiste ograniczenia- kliknij

Dear Chair and Vice-pl- kliknij

Czerwone mięso nie szkodzi zdrowiu- kliknij

Wezwanie do czujności w sprawie grypy ptaków- kliknij

1-07 Mercosur i AVEC- kliknij

Alternatywne białko jako uzupełnienie- kliknij

CO2 i produkcja żywności- kliknij

Nowe wsparcie dla dobrostanu- kliknij

Wolno rosnące brojlery- kliknij

Sektor drobiu UE w 2019- kliknij

Nadwyżka podaży wywiera presję- kliknij

Czy wolno rosnące brolery uzyskują aprobatę – tłumaczenie 1-kliknij

Fińskie brojlery mogą obejść się bez antybiotyków- tłumaczenie- kliknij

Ocena metod dezynfekcji jaj-tłumaczenie- kliknij

Produkcja drobiu w Rosji- kliknij

STRATEGIA HANDLOWA UNII EUROPEJSKIEJ DO ROKU 2020 - kliknij

Mapa drogowa na rzecz współpracy Copa – kliknij

Znaczenie jednolitości stada – kliknij

Spółdzielnia Lar ( Brazylia) -  kliknij

Studium przypadku- kliknij

Rekord – - kliknij

Francja zakazuje uboju piskląt płci męskiej – kliknij

Perspektywy produkcji drobiu w Angoli- - kliknij

Mięso drobiowe w Brazylii - kliknij

Zdrowie- Analiza piór – kliknij

Polowanie na bażanty-  kliknij

Rosyjski eksport drobiu-  kliknij

Pływajace farmy – tłumaczenie – kliknij

Wiadomośc E- mail BREXIT- kliknij

Jakość wody – tłumaczenie- kliknij

Różne ptaki, różne cechy jaj tłumaczenie – kliknij

Zapobieganie niepowodzeniu szczepień – tłumaczenie – kliknij

Orzeszki ziemne .. – tłumaczenie – kliknij

Brojlery wykorzystują środki przeciwdrobnoustrojowe i antyoksydacyjne w zawarte brokułach – kliknij

Preferencje szwajcarskich konsumentów zwiększają krajową produkcję drobiu- kliknij

Wskzówki dotyczące marketingu jaj – kliknij

Zdrowie ( Campylobacter ) -  kliknij

Oświadczenie Brexit -  kliknij

Jajka- tłumaczenie – kliknij

Jaja niezbędne dla zdrowia-  kliknij

Kontrolowanie zespołu nagłej śmierci -  kliknij

Holenderskie systemy produkcji- kliknij

Mączka z larw owadów – tłumaczenie – kliknij

(Copa- Cogeca) Brexit- kliknij

Węgry chów klatkowy – część I – kliknij

Węgry chów klatkowy -część II- kliknij

Analiza stosowania antybiotyków -  – kliknij

Wielka Brytania etapy BREXITU- kliknij

Rosja chce zredukować uzależnienie od importu stad- kliknij

COVID19-Sektor drobiarski UE w- kliknij

Genetyka – tłumaczenie- kliknij

Zdrowie Brojlery – serce- kliknij

Zarządzanie- oświetlenie dla brojlerów- kliknij

Leśne kury- dobrostan- kliknij

Koronawirus dezorganizuje produkcję- kliknij

Jak zlikwidować Salmonellę w kurniku- kliknij

Muzyka dla kur- kliknij

Nowe i szybkie wykrywanie Campylobacter – kliknij

Plan działania – białaka od owadów – kliknij

Rola betainy w produkcji kur niosek – kliknij

Zarządzanie wydatkami na paszę dla drobiu -kliknij

Bezpieczeństwo biologiczne według projektu wojskowego- kliknij

Dłuższe karmniki prowadzą do poprawy upierzenia-kliknij

Doświadczenie młodego hodowcy -kliknij

Etykieta informująca o dobrostanie- kliknij

Popularność drobiu – kliknij

Wywiad -kliknij

Jak zapobiegać stresowi termicznemu-kliknij

Komisja Europejska poddała krytyce swoje stanowisko w sprawie dobrostanu zwierząt-kliknij

Specjalna forma C12 stymuluje wzrost-kliknij

Odżywianie alternatywa dla fosforu organ.-kliknij

Jak zapobiec znoszeniu jaj na podłodze-kliknij

Szczepionki-kliknij

Parlament UE decyduje o losie ,, mięsa wegetariańskiego”kliknij

Edukacja dotycząca produkcji drobiu-kliknij

Walka z COVID-19 na rynku drobiu UE-kliknij

Opinia na temat kodeksu odpowiedzialnego biznesu i praktyk marketingowych-klilnij

Zmiany w standardów na fermach w Wielkiej Brytanii -kliknij

Kwasy omega3 z alg-kliknij

 Badania genetyczne mogą pomóc w zwalczaniu Campylobacter u kurcząt-kliknij

Najbardziej wymagająca perspektywa od dziesięcioleci-kliknij

Zamknięcie brytyjskich szkół z powodu Covid-kliknij

Avangard zamknie kilka zakładów produkcyjnych na Ukrainie-kliknij

Pasze różnicowane w produkcji brojlerów mają sens-  kliknij

Nowa alternatywa dla antybiotyków-  kliknij

Pierwsza linia obrony w trosce o zdrowie ptaków-  kliknij

USA:Pierwszy wniosek dot. konopi jako paszy - kliknij

Określenie płci jaja do wykorzystania -  kliknij

Ograniczanie skutków zmian w żywieniu brojlerów-  kliknij

Badanie genetyczne pomocne w zwalczaniu Campylobacter-  kliknij

Dodatek paszowy pomaga wzmocnić kości -  kliknij

Zwycięskie strategie dla zwiększenia sprzedaży jaj – kliknij

Międzynarodowy biznes drobiarski- kliknij

Rosyjski przemysł drobiarski odczuwa skutki pandemii- kliknij

Amerykańskie farmy zwiększają sprzedaż jaj z chowu na wolnym wybiegu- kliknij

Spowolnienie wzrostu przewidywane dla japońskiego drobiarstwa- kliknij

Znaczenie jednolitości stada brojlerów- kliknij

Poprawa zdrowia jelit w erze bez antybiotyków- kliknij

Plan zrównoważonej produkcji jaj- kliknij

Roślinna witamina D -  kliknij

Pulsacyjne światło UV do dekontaminacji jaj-  kliknij

Rosja pokłada nadzieję w hodowcach Smeny- kliknij

Poprawa jakości skorupy - kliknij

Zarządzanie stresem termicznym – kliknij

Wyższy poziom fosforanów korzystnie wpływa na tworzenie kości- kliknij

Ograniczenie stosowania antybiotyków w UE postępuje w różnym tempie – kliknij

Projekt ,, FreeBirds” (Wolne Ptaki) wspomaga produkcję ekologiczną – kliknij

Hodowcy brojlerów preferują drewniane gniazda- kliknij

Zapewnienie jakości wody w produkcji drobiu- kliknij

Wzmocnienie integralności jelit dzięki dobremu źródłu węgla drzewnego- kliknij

Wartość kiszonki rybnej dla brojlerów- kliknij

Realizacja zrównoważonego rozwoju poprzez transparentność- kliknij

Sposoby radzenia sobie bez antybiotyków przez amerykańskich hodowców kur niosek- kliknij

Zwiększenie wydajności dzięki elastycznemu systemowi obróbki drobiu- kliknij

Poznanie różnych sposobów produkcji jaj- kliknij

Porównywanie różnych sposobów produkcji-kliknij

Przypadki łamania zasad bezpieczeństwa biologicznego-kliknij

Francja rozważa szczepienia przeciwko grypie ptaków-kliknij

Odrodzenie rosyjskiego mięsa z indyków i kaczek-kliknij

Histomoniaza- kliknij

Ciągłe doskonalenie procesów hodowli drobiu-kliknij

CP Foods zwiększa produkcję bezklatkową (w Tajlandii)-kliknij

Korzyści z zastosowania dodatków paszowych na bazie wodorostów- kliknij

Zwiększanie wydajności reprodukcyjnej indyków-kliknij

Zmieniający się sektor drobiu w Arabii Saud. -  kliknij

Doskonalenie się w produkcji brojlerów bez antybiotyków-  kliknij

Skutki działań antybakteryjnych podczas uboju -  kliknij

Zwalczanie roztocza – ptaszyniec kurzy za pomocą czosnku - kliknij

Badanie stresu cieplnego u drobiu-  kliknij

Pięć najbardziej obiecujących alternatyw dla śruty sojowej  - kliknij

Skórka pomidora i owoce dzikiej róży poprawiają jakość jaj  - kliknij

Jaja- kampania na rzecz hodowli bezklatkowej-  kliknij

Brytyjski ,,król kurczaków” ostrzega przed kryzysem -  kliknij

Organiczne minerały wspierają jakość nóżek brojlerów -  kliknij

Stada hodowlane drobiu najprawdopodobniej żródłem Salmonelli-  kliknij

Ustalanie płci metodą in ovo -  tłumaczenie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW I PRODUCENTÓW DROBIU. ul. Al. Jerozolimskie 11/19 lok. 52; 00–508 Warszawa