W związku z nadzwyczajną sytuacją spowodowaną przez COVID-19, zaplanowane działanie promocyjne ,, Drobiowe Smaki na Międzynarodowy Dzień Kobiet” zostało przeniesione z dnia 8 marca na dzień 13 czerwca br.
Wydarzenie, na które zostali zaproszeni Ambasadorowie z kilkunastu krajów odbędzie się w Dworze Mościbrody koło Siedlec.
Program wydarzenia:
12:00 Uroczyste powitanie
12:30 Degustacje potraw z doskonałej jakości polskiego mięsa drobiowego
13:00 Medialny mistrz kuchni Robert Sowa poprowadzi warsztaty kulinarne
13:40 Pokaz iluzji Macieja Pędy
14:00 Kulinarny konkurs z nagrodami „Panowie gotują dla Pań” – I tura
15:00 Recital Robert Rozmus
16:00 Kulinarny konkurs z nagrodami „Panowie gotują dla Pań” – II tura
17:00 Koncert muzyczny zespołu Ambitus Trio
19:00 Zakończenie wydarzenia
Opracowała Anna Zubków
FINANSOWANE Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA DROBIOWEGO
W dniach 10-11 czerwca br. w Busku odbyły się szkolenia dla hodowców i producentów drobiu z województwa świętokrzyskiego.
W dniach 17-18 czerwca br. w Ośrodku Lipowy Most koło Supraśla odbyły się szkolenia dla hodowców i producentów drobiu z województwa podlaskiego.
W dniach 22-23 czerwca br. w Mościbrodach koło Siedlec odbyły się szkolenia dla hodowców i producentów drobiu z województwa mazowieckiego.
W dniach 29-30 czerwca br. w Ośrodku Chotowa koło Dębicy odbyły się szkolenia dla hodowców i producentów drobiu z województwa podkarpackiego.
W szkoleniach wzięło udział ponad 200 producentów drobiu, którzy mogli wysłuchać interesujących wykładów oraz spędzić miło czas z kolegami z branży.
Szkolenia były finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.
Z uwagi na ograniczenia z powodu COVID-19 dotyczące organizacji imprez, kampania Dzień Dziecka z Indykiem odbędzie się w dniu 9 czerwca, a nie jak planowano pierwotnie w dniu 1 czerwca br.
Organizatorem wydarzenia jest Polski Związek Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu.
Przez cały czas trwania imprezy dzieciaki będą mogły korzystać z następujących atrakcji:
Ogródek dziecięcy; malowanie buziek, zwierzątka z baloników, bańki mydlane, gry, zabawki i konkursy.
Dmuchańce: zjeżdżalnie i skakańce oraz fotokabina.
Poczęstunek i degustacje – potrawy z indyka, napoje.
Na scenie:
10:00 -Rozpoczęcie wydarzenia przez prowadzącego Sylwestra Kozłowskiego, powitanie gości, przedstawienie programu
10:05 Pan Sprężynka/Bąbel Ziombel – I występ na scenie angażujący dzieci
10:55 Oficjalne powitanie przez organizatorów
11:10 Klaudia Budny z MasterChef – opowiada o mięsie indyczym, zaprasza na warsztaty kulinarne
11:30 Pan Sprężynka/Bąbel Ziombel – II występ na scenie angażujący dzieci
12:20 Pokaz Karate Suchożebry (miotła przy scenie)
12:50 Pan Sprężynka/Bąbel Ziombel – III występ na scenie angażujący dzieci
13:40 Koncert finałowy ,, PIOSENKA MOICH RODZICÓW ”Gminnego Ośrodka Kultury w Wiśniewie
14:55 Klaun Resorek – występ angażujący dzieci
16:00 Zakończenie wydarzenia
Wydarzenie finansowane z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA DROBIOWEGO
Opracowała Anna Zubków
zaproszenie- kliknij
zapytanie ofertowe-kliknij
Załącznik nr 1- opis przedmiotu zamówienia-kliknij
Zał. Nr 2 – wzór formularza oferty-kliknij
Załącznik nr 3 – wzór umowy-kliknij
Komisja Europejska dn. 17.05.2021r.
Posiedzenie Grupy Dialogu Obywatelskiego ,, Jaja i drób’’ .
Posiedzenie odbyło się online, a Polskę reprezentowała Anna Zubków.
Podczas spotkania przedstawiono kilka prezentacji oraz poruszone zostało wiele ważnych tematów dotyczących branży drobiarskiej.
Oto niektóre z nich:
Podczas posiedzenia trwała ostra dyskusja, w której przedstawiciele poszczególnych państw i organizacji zadawali pytania przedstawicielom Komisji Europejskiej oraz wyrażali swój sprzeciw i niezadowolenie dotyczące niektórych kwestii i planów Komisji Europejskiej.
Opracowała Anna Zubków
Ogłoszenie- wybór wykonawcy zadania- kliknij
GIW- pismo- kliknij
Ogłoszenie-zapytanie ofertowe- kliknij
Zapytanie ofertowe- kliknij
Załącznik Nr 1- opis pz.-kliknij
Zał. Nr 2 – wzór formularza oferty-kliknij
Załącznik nr 3 – wzór umowy-kliknij